Siirry pääsisältöön
Etusivu  /  Yritys  /  Blogi  /  Lasi vs. metalli CO2-laserputket
Teline epilog laser co2 metallilaserputkia

Lasiset vs. metalliset CO2-laserputket

Miksi Epilog Laserin koneissa on ilmajäähdytteiset metalliset laserputket?

Kun aiot ostaa CO2-laserkoneen, on otettava huomioon useita seikkoja. Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, jotka erottavat markkinoilla olevat järjestelmät, on laserputken tyyppi, jota kone käyttää laserlähteenään. Kaksi päävaihtoehtoa, joihin törmäät, ovat vesijäähdytteiset lasiputket ja ilmajäähdytteiset metalliputket. Epilog Laser -koneet on varustettu metalliputkilla. Putkemme on myös rakennettu laadukkaista keraamisista komponenteista. Katsotaanpa sekä lasi- että metallilaserputkia ja miksi uskomme, että metalliputket ovat parempi vaihtoehto.

Lasiset laserputket

Vesijäähdytteiset lasiputket ovat usein houkutteleva vaihtoehto, lähinnä niiden alhaisempien kustannusten vuoksi. Itse lasiputket maksavat vähemmän, ja niiden laser valmistetaan jännittävällä kaasulla tasavirralla (DC), mikä on suhteellisen edullinen prosessi. Lasiputket tuottavat myös laadukkaita säteitä, jotka toimivat hyvin laserleikkauksessa. Lasilaserputkilla on kuitenkin useita haittoja.

Lähes kaikkien lasiputkien on oltava vesijäähdytteisiä. Lasi on huono lämpöjohdin, mikä tarkoittaa, että kiertävää vettä tarvitaan lämmön poistamisen helpottamiseksi. Ilman vesijäähdytysjärjestelmää lasilaserputki ylikuumenisi ja muuttuisi käyttökelvottomaksi. Tällainen jäähdytysjärjestelmä lisää kustannuksiasi ja jalanjälkeäsi ja tuo myös lisää vikakohtia, joita on ylläpidettävä.

Lasinen CO2-laserputki.

Vesijäähdytysjärjestelmän tarve aiheuttaa myös merkittäviä turvallisuusongelmia. Tasavirtalähteiden, jotka herättävät CO2-kaasua lasilaserputkessa, on toimittava erittäin suurilla jännitteillä. Kun yhdistät tällaiset jännitetasot vesijäähdytysjärjestelmään, tulokset voivat olla tappavia, jos jokin menee pieleen.

DC-viritysprosessi rajoittaa luonnostaan nopeutta, jolla laserputki voi pulssia. Kun laserkaiverrus on, se ei laukea yhtenä jatkuvana purskeena. Pikemminkin se "pulssi", kun se liikkuu materiaalin poikki ja ampuu monta kertaa sekunnissa. DC-viritetyt laserputket sykkivät harvemmin, mikä vähentää merkittävästi kaiverrusnopeuksia ja heikentää kaiverruksen laatua.

Lasinen laserputki lähikuvassa.

Myös DC-viritettyjen lasiputkien käyttöikään liittyy huolenaiheita. Lasi on luonnollisesti hauraampaa kuin metalli, ja vaurioitumisriski kuljetuksen ja asennuksen aikana on suurempi. Lasiputkien suurin vikaongelma on, että DC-viritysprosessi pommittaa putken optiikkaa ja elektrodeja ioneilla, mikä lisää huononemisen mahdollisuutta ajan myötä. Useimmilla lasiputkilla on vain 6 kuukauden takuu, ja kun lasilaserputki epäonnistuu kyseisen ajanjakson ulkopuolella, sinun on yleensä ostettava upouusi laserputki, mikä lisää kustannuksia ja jätettä.

Metalliset laserputket

Metallisten laserputkien ainoa haittapuoli on niiden korkeammat kustannukset. Nämä kustannukset saavat kuitenkin mielenrauhan suorituskyvyn, kestävyyden, turvallisuuden ja koon suhteen.

Metallinen CO2-laserputki sisällä ja Epilog Laser -kone.

Epilogin metalliset ja keraamiset CO2-laserputket ovat ilmajäähdytteisiä ja niiden kaasu virittyy radiotaajuisella vaihtovirralla (RF). Lämpötilan oikea säätö vaatii vain puhaltimia, jotka on rakennettu suoraan koneisiimme. Tämä ei ainoastaan pienennä tilajalanjälkeäsi, vaan myös poistaa lisälaitteiden tarpeen (ja kustannukset) ja rajoittaa huoltoa tarvitsevien kohteiden määrää. Lisäksi se välttää vesijäähdytyksen aiheuttamat turvallisuusongelmat korkeiden jännitteiden ympärillä.

RF-jännitysprosessi mahdollistaa nopeamman laserpulssin, joka tuottaa suuremmat kaiverrusnopeudet ja hienommat yksityiskohdat tuloksena olevissa kaiverruksissa. Metalliputket ovat myös kestävämpiä ja kestävät paljon pidempään kuin lasivaihtoehdot.

Epilogin lasertuotantolaitos

Me Epilog Laserilla rakennamme koneemme ilmajäähdytteisistä metalli- ja keraamisista CO2-laserputkista varmistaaksemme, että asiakkaamme saavat mahdollisimman tehokkaat järjestelmät. Kaikilla putkillamme on kahden vuoden takuut, mikä takaa minimaalisen vaivan harvinaisessa tapauksessa, jossa jokin haittaa sinua. Ja näissä harvinaisissa tapauksissa metalliset laserputkemme voidaan usein huoltaa sen sijaan, että niitä tarvitsisi vaihtaa.

Lasilaserputkilla voit saavuttaa laadukkaan laserleikkauksen edulliseen hintaan. Metallisilla laserputkilla saat sekä korkealaatuisen laserleikkauksen että laserkaiverruksen sekä varmuuden siitä, että laser kestää paljon kauemmin, kaivertaa nopeammin ja on paljon turvallisempi.

Jokainen tilanne ja budjetti on ainutlaatuinen, ja on tärkeää tutkia, mikä laserkone ja mikä laserputki on paras vaihtoehto sinulle ja yrityksellesi. Uskomme, että investoiminen ilmajäähdytteiseen metallilaserputkeen auttaa sinua menestymään pitkällä aikavälillä. Epilog Laser on ollut olemassa jo yli 30 vuotta, ja haluaisimme sinut mukaan matkalle.

Muut uutiset

Epilog Laser laajentaa Fusion Maker Laser -sarjaa

Fusion Maker 24 ja 36 ovat nyt osa ...

10 parasta usein kysyttyä laserkysymystä Epilog-faneilta

Fanimme kysyivät, ja me vastasimme -...

Epilog Laser lisää Fusion Galvo Machinen tuotevalikoimaansa

Uusin järjestelmä yhdistää nopean...

Lasiset vs. metalliset CO2-laserputket

Miksi Epilog Laser -koneet ovat...

5 lomalahjaa, jotka voit tehdä laserilla

Tee vaikutus ystäviisi ja perheeseesi...

Onko sinulla tarina, jonka haluat nähdä esillä?

Amy Dallman

Lehdistön yhteyshenkilö Epilog Laserille:

- Amy Dallman
Markkinointiviestinnän asiantuntija
+1 (303) 277-1188
AmyD@epiloglaser.com

Tietoja Epilog Laserista

Vuodesta 1988 lähtien Epilog Laser on suunnitellut ja valmistanut lento-optiikkaan perustuvia CO2- ja kuitulaserjärjestelmiä, joilla voidaan kaivertaa ja leikata puuta, akryyliä, muovia, kangasta, kumia ja monia muita materiaaleja. Epilog on erikoistunut kehittämään laserjärjestelmiä, jotka luovat ennennäkemätöntä merkintä- ja leikkauslaatua kaikentyyppisille tuotteille. Yhtiö valmistaa monipuolisia ja luotettavia järjestelmiä, jotka ovat edullisia ja helppokäyttöisiä. Lisätietoja on osoitteessa www.epiloglaser.com.