Laser cut clear acrylic letter 'E'

Akryylityypit

On tärkeää ymmärtää, millaisia erityyppisiä akryylejä on olemassa, ennen kuin aloitat kaivertamisen. Laserin kanssa voi käyttää kahta erityyppistä akryyliä: valettua ja suulakepuristettua.

Valetut akryylilevyt valmistetaan nestemäisestä akryylistä, joka kaadetaan muottiin, joka voi olla muodoltaan ja kooltaan mitä tahansa. Tällaista akryyliä käytetään yleensä esimerkiksi markkinoilla olevissa palkinnoissa. Valettu akryyli on täydellinen materiaali kaiverrukseen, sillä se muuttuu kaiverrettaessa kauniin valkoiseksi. Valettua akryyliä voi leikata laserilla, mutta leikkauspinta ei ole liekkikiillotettu. Tämä akryyli soveltuu paremmin kaiverrettavaksi.

Toinen akryylityyppi on suulakepuristettu akryyli, joka on erittäin suosittu leikkausmateriaali. Suulakepuristettua akryyliä valmistetaan tekniikalla, jossa tehdään suuria määriä kerralla, joten se on yleensä valettua akryyliä edullisempaa. Suulakepuristettu akryyli reagoi hyvin eri tavalla laseriin kuin valettu akryyli. Suulakepuristettu akryyli on helppoa leikattavaa ja leikkauspinnasta tulee liekkikiillotettu. Kaiverrettuna siihen ei kuitenkaan muodostu huurteista kuviota vaan kaiverrusjälki on läpinäkyvä.

Akryylin leikkaus laserilla

Parhaan tuloksen suulakepuristetun akryylin leikkaamisessa saat, kun nostat leikattavaa materiaalia niin, että se ei koske leikkauspöytää. Tämä vähentää kääntöpuolen heijastusta ja mahdollista ruudukon näkymistä materiaalissa huomattavasti.

Epilogin neulapöytä on täydellinen lisäosa suulakepuristetun akryylin työstöön. Tämän kätevän laitteen avulla voit nostaa ja tukea akryylikappaleen, jolloin reunan leikkauspinta on laadukkaampi. Neulapöydässä on siirrettäviä neuloja, jotka voidaan asettaa minne tahansa pöydän ruudukossa (reikien väli on 25,4 mm eli yksi tuuma). Akryyli nostetaan kohdista, joita ei leikata laserilla, mikä vähentää kääntöpuolen heijastusta. Pöydän avulla voit myös tukea pieniä ja yksityiskohtaisia osia, jotka eivät normaalisti osuisi leikkauskuvioon.

Miten paksua akryyliä voin leikata?

Tämä riippuu laserleikkurisi tehosta.

30 tai 40 watin Epilog-järjestelmällä voi leikata korkeintaan 1/4 tuuman paksuista akryyliä. Tehoa nostamalla leikattavan materiaalin paksuutta voidaan kasvattaa. 50 tai 60 watin koneella voit leikata 3/8 tuuman paksuista akryyliä ja 75 tai 120 watin järjestelmä leikkaa jopa 1/2 tuuman paksuista levyä ja jopa 3/4 tuuman paksuista levyä, jos leikkaat saman kohdan kahdesti.

Laserleikkauksen nopeus

Akryyliä kannattaa yleensä leikata melko hitaalla nopeudella ja suurella teholla. Näin laser voi sulattaa akryylin reunan, jolloin lopputuloksena on liekkikiillotettu reuna.

Nykyään on monia akryylivalmistajia, jotka valmistavat sekä valettua että suulakepuristettua akryyliä monissa eri väreissä ja monilla eri tekstuureilla ja kuvioilla. Koska valinnanvaraa on niin paljon, akryyli on erittäin suosittu materiaali leikkaamiseen ja kaivertamiseen laserilla.

Akryylin kaiverrus laserilla

Yleensä laserkaiverrus tehdään akryylikappaleen takapuolelle, jolloin luodaan läpikuultava vaikutelma edestä päin. Tätä näkee etenkin akryylistä valmistetuissa palkinnoissa.

Akryylilevyssä on yleensä naarmuja estävä suojakalvo sekä edessä että takana. Suosittelemme poistamaan takapuolen suojakalvon ennen kaiverrusta, mutta jättämään etupuolen suojuksen paikoilleen, että materiaali ei naarmuunnu käsiteltäessä. Älä unohda kääntää kaiverrettavaa kuviota peilikuvaksi ennen kuin lähetät sen laserille, koska kaiverrat kappaleen takapintaa.

Akryylin kaiverrus onnistuu yleensä hyvin korkealla nopeudella ja matalalla teholla. Akryylin kaiverrus ei vaadi suurta tehoa, ja jos laserin teho on liian suuri, materiaali saattaa vaurioitua.

Oletko kiinnostunut hankkimaan laserkoneen akryylin leikkausta varten?

Täytä tällä sivulla oleva lomake, niin lähetämme sinulle esitteen ja laserleikattuja ja -kaiverrettuja näytteitä.

Mistä voin hankkia akryyliä?

Valettua ja suulakepuristettua akryyliä on saatavilla monilta eri toimittajilta. Tässä on muutamia yleisiä jälleenmyyjiä:

Lisää materiaalien jälleenmyyjiä löydät tämän linkin takaa.

Yleisiä vinkkejä akryylin työstöön laserilla

2) Varmista, että käytät työhösi sopivaa akryyliä. Muista, että valettu akryyli sopii paremmin kaiverrettavaksi, mutta suulakepuristettua akryyliä on helpompi leikata.

3) Nosta akryylikappale ylös Epilogin neulapöydän tai muun tuen avulla. Näin estät kääntöpuolen heijastuksen.

Mitä akryylistä voi valmistaa?

Akryyli on kestävä ja kätevä materiaali, joka sopii hyvin työstettäväksi laserilla. Värien ja tekstuurien suuri valikoima tarkoittaa, että materiaali sopii moniin eri tarkoituksiin:

  • Myyntipisteiden kyltit
  • Opastekyltit
  • Korvakorut/riipukset/napit
  • Säilytysastiat/rasiat
  • Kakkujen/muffinien koristeet
  • Yksilölliset palkinnot
  • Joulukoristeet
  • Ja paljon muuta!
Kaikki sovellukset
tukipalvelun ohjelmisto