Mitä laserkoneeni tarvitsee?

Selvitä, mitä ohjelmia ja laitteita laserkoneesi käyttäminen vaatii.


Epilogin laserjärjestelmät ovat erityisen käyttäjäystävällisiä ja koneidemme käyttöönotto on todella helppoa. Laserjärjestelmän käyttöönotto vaatii joitakin muita asioita, jotka sinulla on oltava tai jotka sinun on hankittava. On tärkeää ymmärtää, mitä kaikkea tarvitset, jotta voit ottaa ne huomioon budjettia ja työtilaa suunnitellessasi. Seuraavaksi käymme läpi tarvitsemasi asiat, jotta voit ottaa laserkoneen käyttöön yrityksessäsi.

Laserkoneen käyttöönottoa varten tarvitset tietokoneen, kuvankäsittelyohjelman, poistoilmajärjestelmän ja haluamasi koneen lisävarusteet.


 • Laserkone
 • Laserleikkurin/-kaivertimen hinta on noin 8 000 – 65 000 $ riippuen kaiverruspöydän koosta ja laserin tehosta. Suurempitehoinen kone kaivertaa ja leikkaa nopeammin kuin pienempitehoinen, ja suurempitehoisella koneella voit myös leikata paksumpia materiaaleja. Kaikki Epilogin valmistamat laserit jäähdytetään ilmalla, joten et tarvitse ulkoista vesisäiliötä, letkuja tai kierrätyspumppua.


 • Tietokone
 • Tarvitset tietokoneen, jolla käytät valitsemaasi kuvankäsittelyohjelmaa sekä Epilog Laser Software Suitea, jolla laseria ohjataan. Tietokoneella luodaan ja tulostetaan kaiverrettavat kuvat ja tehdään laserin määritykset, joilla varmistetaan, että leikkauksen ja kaiverruksen lopputulos on haluttu. Kaikki uudet Epilog-järjestelmät ovat yhteensopivia Windows 10-, 8- ja 7-järjestelmien kanssa. Suosittelemme seuraavia laitteistomäärityksiä lasersovelluksiin.

  RAM (Random Access Memory)

  RAM määrittää, mitä kaikkea tietokoneesi voi tehdä kerralla. Mitä enemmän RAM-muistia koneessa on, sitä tehokkaampi se on. Yleensä tietokoneessa on vähintään muutama gigatavu RAM-muistia, mutta kannattaa varmistaa, että koneessa on vähintään 512 Mt RAM-muistia, jotta laseriin liittyvät ohjelmistot toimivat.

  Suorittimen nopeus

  Suorittimen nopeus vaikuttaa ohjelmiston toimivuuteen. Nopeampi suoritin tarkoittaa, että ohjelmisto toimii hyvin, eli voit tehdä enemmän asioita nopeammin. Suorittimen nopeutta mitataan gigahertseinä (GHz). Tarvitset suorittimen, jonka nopeus on vähintään 2,0 GHz.

  Kiintolevy

  Tämä on tietokoneesi pysyvä muisti, johon tallennetaan kuvatiedostot sekä kuvankäsittelyohjelman ja Epilog Laser Software Suiten asennustiedostot. Tarvittavan tilan määrä riippuu työstettävien tiedostojen määrästä. Joidenkin käyttäjien mielestä kiintolevy ei voi koskaan olla liian suuri, mutta useimmille lasersovelluksille 20 tai 30 Gt:n kiintolevy riittää usean vuoden tiedostoille.


 • Kuvankäsittelyohjelma
 • Työskennellessäsi laserilla lähetät työstettävät kuvat laserkoneelle tulostamalla ne kuvankäsittelyohjelmasta. Epilog käyttää avointa arkkitehtuuria, joten sinun ei ole pakko käyttää mitään tiettyä ohjelmaa vaan voit käyttää melkeinpä mitä tahansa Windows-pohjaista kuvankäsittelyohjelmaa. Suosittu ohjelma Epilog-laserin käyttäjien keskuudessa on CorelDRAW, mutta voit käyttää myös esimerkiksi Adobe Illustratoria, AutoCADia tai jotain muuta jo tuntemaasi ohjelmaa.


 • Poistoilmatuuletin
 • Laserilla leikkaaminen ja kaivertaminen tuottaa savua ja roskia, kun laser polttaa työstettävää materiaalia. Laserin käyttäjän ja muiden tilassa työskentelevien terveyden ja turvallisuuden vuoksi ilma on poistettava järjestelmästä. Poistoilma voidaan ohjata ulos tai siirrettävään suodatusjärjestelmään.

  Poistoilmapuhallin...

  Helpoin tapaa poistaa ilmaa laserista on liittää laseriin poistoilmapuhallin ja putki. Puhallin vetää ilmaa pois koneesta ja siirtää sen putkea pitkin haluamaasi paikkaan. Ilma voidaan ohjata yksinkertaisesti ulos tai koneen ilmanpoisto voidaan yhdistää laajempaan ilmastointijärjestelmään. Sopiva ratkaisu riippuu työskentelytilastasi ja budjetistasi. Suosittelemme olemaan yhteydessä LVI-alan ammattilaiseen, joka osaa parhaiten kertoa, millainen ilmanpoisto sopii parhaiten työtilaasi, ja varmistaa, että ratkaisusi noudattaa paikallisia määräyksiä. Jos et voi ohjata poistoilmaa ulos, sinun on hankittava erillinen suodatinyksikkö, josta on lisätietoa alla.

  ...tai suodatinyksikkö

  Suodatusjärjestelmä on erillinen poistoilmayksikkö, joka imee ilmaa laserin työalueelta putkien kautta ja siirtää sen suodattimen läpi, joka poistaa ilmasta haitalliset hiukkaset. Tällaista yksikköä on paljon helpompi liikutella kuin mitään muuta poistoilmaratkaisua, joten jos aiot ottaa laserkoneen matkalle mukaan tai liikutella sitä usein, voi suodatusjärjestelmä olla sopiva ratkaisu tarpeisiisi. Et tarvitse suodatusjärjestelmää, jos aiot siirtää poistoilman suoraan ulos, mutta jos aiot käyttää siirrettävää suodatinyksikköä, paikallinen Epilog-jälleenmyyjäsi voi suositella sopivaa valmistajaa ja mallia.


 • Lisävarusteet
 • Valitsemastasi laserjärjestelmästä riippuen meillä on tarjolla monia erilaisia lisävarusteita. Näillä lisävarusteilla voit laajentaa laserkoneen toimintaa ja avata ovet aivan uusille mahdollisuuksille. Alla on kerrottu lisää suosituimmista lisävarusteista.

  Vektorileikkuuruudukko

  Kaikkiin Epilogin laserkoneisiin kuuluu kaiverruspöytä. Jos aiot käyttää laseria leikkaamiseen, on syytä hankkia myös vektorileikkuuruudukko. Leikkuuruudukon muoto varmistaa, että mahdollisimman pieni osa työpöydästä on kontaktissa työstettävän materiaalin kanssa. Tämä vähentää jäämien kertymistä ja minimoi takaisinheijastuman, joka voi aiheutua, kun laser leikkaa materiaalin läpi ja kohtaa tasaisen pinnan sen alla. Vektorileikkuuruudukon käyttäminen laserilla leikattaessa tuottaa puhtaamman lopputuloksen ja leikkaaminen on turvallisempaa.

  Air Assist -kompressori

  Tämä on suosittu ominaisuus, joka puhaltaa jatkuvasti ilmaa kohtaan, johon laser on kohdistettu ja josta se polttaa materiaalia. Tämä vähentää mahdollisuutta, että palava materiaali syttyy tuleen, ja vähentää roskan määrää, joten voit käyttää laseria hitaammin ja näin leikata paksumpia materiaaleja. Joissakin koneissamme, kuten Fusion Pro -sarjan lasereissa, on sisäänrakennettu Air Assist -kompressori, kun taas joihinkin malleihin kompressori on hankittava erikseen. Suosittelemme hankkimaan Air Assist -kompressorin, jos aiot käyttää laseria leikkaamiseen.

  Zing-sarjan laserit ovat valmiiksi Air Assist -yhteensopivia, joten sinun pitää vain liittää pieni kompressoripumppu koneen takaosaan. Voit ostaa pumpun Epilog-jälleenmyyjältä tai liittää oman kompressorisi 6 mm:n (0,25 tuuman) liittimeen koneen takaosassa (korkeintaan 60 paunaa per neliötuuma). Mini- ja Helix-laserjärjestelmät ovat myös Air Assist -yhteensopivia, mutta niiden suurin sallittu PSI on 30.

  Pyörityslaite

  Tarvitset pyörivän lisäosan, jos aiot merkitä laseja, mukeja, viinipulloja tai muita lieriömäisiä esineitä. Pyörivää lisäosaa käytettäessä tuote asetetaan rullien päälle, ja laser pyörittää esinettä automaattisesti kaiverruksen aikana, jolloin lopputulos on tarkempi ja siistimpi pyöreillä pinnoilla.

  PhotoLaser Plus

  PhotoLaser Plus (PLP) on ohjelmistopaketti, joka vie valokuvien kaivertamisen aivan uudelle tasolle. Nyt voit helposti käsitellä kaiverrettavat kuvat kaikille materiaaleille. Valokuvien kaiverrus laserilla on erittäin suosittua, ja PLP-ohjelmiston avulla voit luoda alan laadukkaimmat valokuvakaiverrukset. Tästä video-ohjeesta näet, miten PLP toimii.

  Laserkone on yksilöllisiä tuotteita tarjoavan yrityksesi tärkein työkalu, mutta on tärkeää miettiä mitä muuta yrityksesi tarvitsee – lyhyellä tai pitkällä aikavälillä – jotta yrityksesi pääsee hyvin vauhtiin ja menestyy.

  Oletko valmis ottamaan laserkaiverruksen ja -leikkauksen osaksi yrityksesi toimintoja? Ota nyt yhteyttä Epilogiin ja pyydä esittelyä, niin näet järjestelmämme toiminnassa.

  Puhelin: +358 9 627 000

Pyydä ilmainen esite ja näytteitä

Pyydä esitteitä ja näytteitä ja lisätietoa meiltä tai paikalliselta jälleenmyyjältä.

*
*
*
*
tukipalvelun ohjelmisto