Tervetuloa uuden Epilog-projektin pariin! Tällä kertaa valmistamme vanhoista t-paidoista kevyitä kangasmaskeja, jotka eivät sovellu lääketieteelliseen käyttöön mutta sopivat henkilökohtaiseksi suojaksi. Katso yllä oleva video ja lue alta, miten voit itse valmistaa helposti ja nopeasti kaksikerroksisen kangasmaskin jämäkankaista.

Lataa grafiikkoja


Tarvittavat materiaalit


Käytössä oli Mini 24 60 w:

Kaksi kerrosta kevyttä tai keskipaksua puuvillaa

Vektori – Nopeus: 75 % // Teho: 35 % // Taajuus: 2500

Yksi kerros kevyttä tai keskipaksua puuvillaa

Vektori – Nopeus: 75 % // Teho: 25 % // Taajuus: 2500


Käytössämme on tällä kertaa Epilog Mini 24, mutta tässä projektissa voi käyttää mitä tahansa laitteistamme.

Vanhoja t-paitoja on yleensä helppo saada eivätkä ne maksa juuri mitään, joten ne ovat hyvä materiaali kangasmaskien valmistamiseen.

Tällaista materiaalia voi käyttää kahdella tavalla laserkoneessa.

T-paitojen leikkaaminen suoraan laserilla

Voit asettaa paidan suoraan laitteen työalueelle. Ota huomioon kaksi seikkaa, jos teet näin.

Ensinnäkin, käyttäjän tulee varmistaa, että laserpäällä on riittävästi liikkumavaraa, jotta se ei tartu kiinni materiaaliin. Varmista siis, että paita ei ole mistään kohdasta rypyssä. Mini 24 -koneella tilan riittävyyden voi tarkistaa painamalla X/Y Off -painiketta ja vahvistamalla valinta painamalla Go. Sitten voit siirtää laserpäätä manuaalisesti työalueen ympäri.

Toinen huomioon otettava seikka on kankaan tasaisuus. Saadaksesi tasaisen lopputuloksen kankaan on oltava mahdollisimman tasaisesti tason päällä. Leikkaamme kahden kangaskerroksen läpi, joten on tärkeää varmistaa, että kangas ei ole taittunut tai rypistynyt, sillä tällöin kangas ei ole aina laserin tarkkuusalueella.

Varmista, että laser on kohdistettu materiaalin pintaan ja siirry sitten Adobe Illustratoriin, jossa voit muokata kuvaa.

Projektitiedosto on saatavilla useissa eri muodoissa, joten hae haluamasi tiedosto latauskansiosta.

Seuraavaksi kuva tulostetaan Epilog-kaivertimelle. Muista varmistaa, että kuvan koko vastaa laserin työalueen kokoa.

Tulostusasetukset määritetään Epilogin ohjauspaneelissa.

Käytettävä nopeus ja teho riippuvat käytettävän kangasmateriaalin paksuudesta. Tässä esimerkissä materiaali on ohutta tai keskipaksua, ja kahden kangaskerroksen leikkaamiseen hyvä nopeus tuntuisi olevan 75 % ja teho 35 % taajuudella 2500.

Leikkausasetukset (kaksi kerrosta kevyttä/keskipaksua kangasta)
Kone: 60 W CO2 Mini 24
Nopeus75 % Teho35 % Taajuus2500
(Tarkista suositellut asetukset materiaalille koneesi käyttöoppaasta.)

Jos haluatkin leikata vain yhden kerroksen läpi, säädä tehoasetukseksi 25 %.

Leikkausasetukset (yksi kerros kevyttä/keskipaksua kangasta)
Kone: 60 W CO2 Mini 24
Nopeus75 % Teho25 % Taajuus2500
(Tarkista suositellut asetukset materiaalille koneesi käyttöoppaasta.)

Nyt kun asetukset ovat valmiina, kuva voidaan lähettää koneelle.

Etenkin epäsäännöllisen muotoisia materiaaleja työstettäessä on tärkeää varmistaa, että kaiverrettava kuva on oikeassa kohdassa ja oikean kokoinen. Tämä on helppo tehdä esimerkiksi käyttämällä punaista osoitinta, joka tulee näkyviin painamalla pointer-painiketta Minin ohjauspaneelissa.

Suorita työ koneen kannen ollessa auki ja seuraa punaista pistettä nähdäksesi, mistä laser leikkaa. Jos laser leikkaa ohi materiaalista, voit muokata kuvan asettelua kuvankäsittelyohjelmassa.

Käynnistä työ painamalla Go-painiketta, kun olet varma, että kuva on täsmälleen oikeassa kohdassa.

Laser leikkaa t-paidan todella nopeasti ja 30–40 sekunnin kuluttua sinulla on kaksi maskia.

T-paitojen valmistelu käsin ennen leikkaamista laserilla

Vaihtoehtoisesti voit valmistella t-paidat aluksi leikkaamalla ne käsin sopivan kokoisiksi paloiksi. Tämä vie hieman enemmän aikaa aluksi, mutta voi vähentää laserin käyttöön tarvittavaa aikaa. Keskikokoisesta paidasta pitäisi saada kolme tai neljä hyvänkokoista palaa, riippuen hieman paidan koosta ja mallista.

Tällä tavalla kangas ei taitu tai rypisty niin helposti koneessa, mutta viime kädessä päätät itse, miten haluat esikäsitellä materiaalisi.

Maskien tekeminen on todella helppoa, ja voit muuntaa vanhat t-paidat kangasmaskeiksi nopeasti ja vaivattomasti.

Kokoaminen

Maskeissa on neljä reikää, koska ne on tarkoitettu taitettavaksi kaksin kerroin. Kankaiden väliin voit asetella esimerkiksi paperisen nenäliinan, talouspaperin palan tai jotain muuta suodattavaa materiaalia. Haluamme vielä muistuttaa, että nämä eivät ole lääketieteelliseen käyttöön soveltuvia hengityssuojaimia vaan yksinkertaisia kangasmaskeja.

Varmista taittovaiheessa, että maskin reiät tulevat samalle kohdalle, jolloin saat reiät korville. Maski on nyt valmis käytettäväksi.

Siinäpä se. Näin valmistat helposti ja nopeasti kangasmaskit vanhoista t-paidoista Epilogin laserkoneella. Kiitos mielenkiinnosta ja pysytään terveinä.

Pyydä ilmainen esite ja näytteitä

Pyydä esitteitä ja näytteitä ja lisätietoa meiltä tai paikalliselta jälleenmyyjältä.

*
*
*
*
tukipalvelun ohjelmisto