Hei ja tervetuloa takaisin Epilog Studioon! Tässä projektissa teemme kerrostetun akryylikyltin erivärisiä akryylilevyjä käyttämällä. Katso yllä oleva video tai seuraa projektia jäljempänä saadaksesi tietoa eri kerrosten leikkaamisen työnkulusta ja siitä, miten akryyliin kiinnitetty tarrapaperi leikataan kiss-cut -menetelmällä.

Epilog Laser -laite sopii erinomaisesti monimutkaisten muotojen leikkaamiseen materiaalilevyistä. Tässä projektissa esittelemme yksinkertaisen mutta tehokkaan tavan leikata muotoja ja luoda syvyyttä, jonka ansiosta lopputulos erottuu joukosta.

Lataa grafiikkoja

Tarvittavat materiaalit


Me käytimme 80-watt Fusion Pro 32: -laitetta

Akryylin leikkaus

Vektori // Nopeus: 12 % // Teho: 100 % // Taajuus: 100 %

Akryylin ja tarrapaperin leikkaus (yhdessä)

Vektori // Nopeus: 10 % // Teho: 100 % // Taajuus: 100 %

Tarrapaperin leikkaus kiss cut -menetelmällä

Vektori // Nopeus: 20 % // Teho: 10 % // Taajuus: 100 %


Aloitus

Tässä projektissa käytämme Fusion Pro 32 -laitetta, jossa on 80-watin laserputki ja lisävarusteena sälemäinen vektoripöytä, joka sopii erinomaisesti suurempien kappaleiden leikkaamiseen akryylilevyistä.

Olemme tehneet 3D-koekappaleen siitä, millaiselta tuotteemme näyttää, Adobe Illustratorissa käyttämällä Illustratorin 3D / Bevel- ja Extrude-toimintoja. Tällaisen digitaalisen 3D-koekappaleen luominen on hieno tapa kehittää projektin mallin toimivuutta. Se ei ole välttämätön vaihe, mutta sen avulla voit visualisoida, miltä lopputulos näyttää ennen tuotantovaiheeseen siirtymistä laserilla.

Kerroksiin on piirretty leikkausviivat, ja värit on sovitettu akryylilevyihin. Ennen Epilog-ohjelmistopakettiin tulostamista varmistamme, että olemme poistaneet Adobe Illustratorissa sellaiset kerrokset, joita emme halua tulostaa. Sitten keskitämme kaikki leikkausviivat suunnittelupinnalle. Tämä yksinkertaistaa työnkulkua ohjelmistopaketissa. Tulosta tiedosto ohjelmistopakettiin.

Asetusten ja työnkulun vahvistaminen

Aloitamme tuomalla 1/8 tuuman akryylileikkausasetukset ohjelmistopaketin materiaalitietokannasta. Sitten napsautamme prosessin "Import Material Setting" -painiketta ja valitsemme "Cutting 1/8" (3mm)" -vaihtoehdon Vector-välilehden Acrylic-osiosta.

Ohjelmistopaketti soveltaa asetuksia prosessiimme.

Leikkausasetukset (akryyli)
Kone: 80 W CO2 Fusion Pro
Nopeus12 % Teho100 % Taajuus100 %
(Tarkista suositellut asetukset materiaalille koneesi käyttöoppaasta.)

Seuraavaksi asetamme Process Typen arvoksi "Off". Nyt olemme jakamassa prosessia yksittäisiin kerroksiin. Määrittämällä Process Type arvoon "Off" ennen jakamista, jokainen kerros on oletusarvoisesti "Off". Tämä helpottaa kunkin yksittäisen prosessin käynnistämistä laserille tulostamista varten.

Erota leikkausviivat värin mukaan napsauttamalla Color-painiketta kohdan Split by: vieressä prosessin asetuksissa. Näin kaikki värilliset leikkausviivat erotetaan erillisiksi prosesseiksi, mutta aiemmin määritetyt materiaaliasetukset ja prosessityyppi säilyvät.

Käytä lisäksi Merge-ominaisuutta ryhmitelläksesi tekstin leikkausviivat tummanvihreän kerroksen kanssa niin, että nämä kyltin kaksi kerrosta pysyvät ryhmiteltyinä. Näin ne kaksi lähetetään laseriin samanaikaisesti.

Epilog-ohjelmistopaketin avulla voimme antaa työn kullekin prosessille yksilölliset nimet. Ennen kuin alamme leikata akryyliä kylttiä varten, nimeämme kunkin prosessin uudelleen sen akryylilevyn värin mukaan, josta leikkaamme. Tämä vaihe ei ole välttämätön, mutta se helpottaa prosessin suorittamista, kun osat lähetetään laseriin. Kun kaikki prosessit on nimetty uudelleen, voimme alkaa leikata laserilla.

Ensimmäinen leikkaus lähetetään laseriin vaihtamalla prosessin tyyppi arvosta "Off" arvoon "Vector". Aloitetaan vihreän akryylin prosessilla.

Kerrosten tulostaminen

Kohdista laser materiaaliin ja sijoita leikkausviivat ohjelmistopakettiin niin, että ne sopivat akryylilevylle. Lähetä leikkausviivat laseriin vallitsemalla "Print". Valitse työ laserissa ja paina Go-painiketta.

Kun ensimmäinen akryylilevy on leikattu, sama prosessi toistetaan, kunnes kaikki kyltin kokoamiseksi tarvittavat kerrokset ja palat on leikattu. Määritä jokaisen leikattavan akryylilevyn Prosessityypiksi ohjelmistopaketissa "Vector", ja varmista, että kaikki muut kerrokset on asetettu arvoon "Off". Tulosta sitten laserille.

Ylimmän kerroksen leikkaaminen

Viimeiselle akryylikerrokselle tulostetaan teksti ja tummanvihreä akryyliprosessi. Käytämme kestävää, liimapintaista valkoista paperia ja kiss cut -tekniikkaa tummanvihreän akryylin pinnalle luodaksemme kylttiin valkoisen tekstin.

Irrotamme peiteaineen tummanvihreän akryylin kiiltävältä pinnalta.

Sen jälkeen irrotamme tarrapaperin taustan ja kiinnitämme sen tummanvihreän akryylin pinnalle, suunnilleen siihen paikkaan, johon teksti tulee.

Vihreän akryylin läpileikkausten ja päällispaperin kiss cut -leikkausten nopeus ja teho säädetään ohjelmistopaketissa.

Käytämme 10 % nopeutta, 100 % tehoa ja 100 % taajuutta kaikissa leikkauksissa, jotka kulkevat tarrapaperin ja akryylin läpi.

Leikkausasetukset (akryyli ja tarrapaperi)
Kone: 80 W CO2 Fusion Pro
Nopeus10 % Teho100 % Taajuus100 %
(Tarkista suositellut asetukset materiaalille koneesi käyttöoppaasta.)

Käytämme 20 % nopeutta, 10 % tehoa ja 100 % taajuutta valkoisten kirjainten kiss cut -leikkauksissa. Kiss cut -tekniikka leikkaa vain valkoisen tarrapaperin läpi leikkaamatta tummanvihreää akryylia. Näin voimme kuoria ylimääräisen valkoisen paperin pois. Tulosta työ laserille, valitse se koneella ja paina Go-painiketta.

Kiss cut -asetukset (tarrapaperi)
Kone: 80 W CO2 Fusion Pro
Nopeus20 % Teho10 % Taajuus100 %
(Tarkista suositellut asetukset materiaalille koneesi käyttöoppaasta.)

Kokoaminen

Kuori sitten ylimääräinen valkoinen tarrapaperi pois niin, että jäljelle jää vain teksti.

Kun kaikki akryylikerrokset ovat valmiit, varmistamme, että kaikki kerrokset ovat valmiita lopullista kokoamista varten.

Kaikki jäljellä olevat peitemateriaalit irrotetaan kustakin akryylikerroksesta.

Sen jälkeen kerrokset liimataan yhteen syanoakrylaattiliimalla (CA).

Kun viimeinen kerros on asetettu paikalleen, ainutlaatuinen, kerrostettu, Epilog Laserilla luotu kyltti on valmis.


Missä voit käyttää ja/tai myydä räätälöityjä laserleikattuja kylttejä?

  • Paikalliset yritykset
  • Oma yrityksesi tai koulut
  • Opastekyltteinä
  • Museot ja näyttelyt


Pyydä ilmainen esite ja näytteitä

Pyydä esitteitä ja näytteitä ja lisätietoa meiltä tai paikalliselta jälleenmyyjältä.

*
*
*
*


Suositut sivut

tukipalvelun ohjelmisto